Nu är vinnarna utsedda i Nordic Packs Makeover-tävling. Det har varit svårt att välja bland alla inkomna bidrag, men till slut föll valet på dessa två företag.

Vinnare nr 1 – Gide Get

Gide Get började med getter 1973 och är sedan 1987 en KRAV-märkt getgård. De har idag 80 getter med en årlig ostproduktion på mellan 6-7 ton. Gide Get ville ha hjälp med en ny design av deras burkar med getfetaost.

Nuvarande etikett

Förslag på ny förpackning
Den förpackning som använts är precis som tidigare S UNIPAK, en av Nordic Packs mest använda plastburkar. Designbyrån har tagit fasta på Gide Gets ursprung i de Norrländska skogarna och dess KRAV-märkta råvaror.  Målet har varit att skapa en etikett med modernare framtoning och en tydlig grafisk profil som syns i butikshyllan. På grund av att namnet Feta är skyddat inom EU så har osten döpts om till Get Greta.  Arbetet resulterade i två olika designförslag. Klicka på bilderna nedan för att se dem större.

 

Vinnare nr 2 – Rejmyre Bryggeri

Rejmyre Bryggeri är ett nystartad företag från Rejmyre, ett litet samhälle i norra Östergötlands sjö- och skogrika omgivningar. Bryggeriets vision är att brygga öl av hög kvalitet med fokus på närproducerade råvaror och lokal distribution. Bryggeriet ville ha hjälp med två nya, maltbetonade ölsorter – en lager och en pilsner – som ännu inte nått marknaden.

Förslag på ny förpackning
Även för denna produkt har naturen och det naturliga varit i fokus .  För att ge ölen en tidlös känsla valdes den klassiska Vichy-flaskan. Designbyrån har tagit fram två olika förslag på etikett, båda med skogen i fokus. Förslag ett är en klassisk pappersetikett i guld och blått med en specialritad  logga som kombinerar kalligrafi med en illustration av humle. Förslag två har en mer modern plastikett som kompletteras av en detaljer i naturfärgat papper.

Observera att detta endast är designförslag (inte ett slutgiltigt förslag som vinnarna kommer att använda sig av)