Superlock tillgodoser kraven

 

1 september, 2011

Nya SuperLock är en livsmedelsförpackning som fördubblar eller till och med tredubblar hållbarheten tack vare en ny syrebarriär.

Viktiga fördelar

  • Hållbarhet upp till 24 månader
  • Extremt lågt syre insläpp
  • Lämplig för varm fyllning och autoklavering i produktionslinjen.
  • Clic-on skruv lock, som är lätt att öppna och försluta 
  • Ett material = enkel återvinning
  • Hög kvalitet av IML (In-mould labelling) märkning gör en knivskarp utskrift
  • Mikrovågsugn, diskmaskin och frys säker.

Längre hållbarhet
Med den nya SuperLock förpackningen kan livsmedelsproducenter nu uppnå en hållbarhet i upp till 24 månader. Detta beror på extremt låg syretransmission som erhållits genom en ny syrebarriär. Detta medför att SuperLock produkten kan stanna på hyllan dubbelt så lång – eller till och med tre gånger längre tid än referens förpackningar. Den nya SuperLock förpackningen har många fördelar och samtidigt ger den slutanvändaren det visuella intrycket och känslan av glas som ofta används för livsmedelsförpackningar.

Barriärskydd på alla ytor
Ett extraordinärt inslag i den nya SuperLock förpackningen är att barriär skydd finns på alla ytor. SuperLock är membranförseglad och har ett klick-on skruvlock som ger en perfekt re-stängning och återanvändning. Locket klickas lätt på vid påfyllnings linjen. Vid återförslutning avger förpackningen ett akustiskt klick , när locket är stängt ordentligt. Både användarvänlighet och produktsäkerhet är extremt bra.br> Kombinationen av syrebarriär på alla ytor och en membranförsegling ger en nästan obefintlig syretransmission.

Suveräna branding möjligheter
SuperLock gör det möjligt att utnyttja IML (In-mould labelling) i mycket bra kvalitet med knivskarp dekoration. I kombination med plastens transparens ger förpackningen därför en suverän brandingplatform. Förpackningsproducenten kan således själv välja at ha dekorationer utförda var som helst på alla ytor. Även välja att också ha ett utrymme som inte är dekorerat.

Förpackningar med en enorm potential
Det finns många övertygande argument för att använda plast förpackningar: plast minskar radikalt buller på fyllningslinjen och är även lätthanterlig för varm fyllning. Vidare är den okrossbar, den är staplingsbar och medverkar till reducerat lagerbehov och transportkostnader.

SuperLock är en ny generation av en prisbelönt förpackning, nu speciellt utformad för att möta kraven gällande barriärskydd. De framstående resultat av laboratorietester i kombination med enastående egenskaper gör plasten till en mycket lovande förpackning med en enorm potential.