Min lista Listan är tom
NordicPack

PET-flaskor i 25% återvunnet material som standard!

Nu blir vårt sortiment av förpackningar ännu mer hållbart!

Vi har som ambition att alltid ligga i framkant när det kommer till miljösmarta och hållbara förpackningslösningar. Därför har vi tagit beslut om att succesivt gå över till återvunnen plast (PCR) i våra PET-förpackningar.

Sedan något år tillbaka kan vi erbjuda både flaskor och burkar med detta från lager. Framöver kommer även våra juice/dryckes-flaskor att innehålla återvunnet material.

För er som kund kommer det knappt vara märkbart, ni får fortfarande en fin transparent förpackning, PCR 25%*.

Vi har själva valt att ta en större del av denna kostnad, dock kan eventuellt en liten kostnadsökning uppstå i samband med detta för er som kund, men vinsten i form av en hållbar förpackning och allt vad detta innebär blir desto större, för alla!

Genom att använda återvunnet material så tar vi ett steg mot en mer cirkulär ekonomi där vi minskar avfall, spar energi och minskar användning av råvarumaterial vilket minskar belastningen på vår planet.

Detta betyder samtidigt att vi kommer att fasa ut vårt sortiment av dryckesflaskor i PET med endast ny råvara. Vi tror att detta kommer att pågå under första halvåret 2022, och avser i detta läge artiklar: ”Drink bottle” NP25038, NP33038, NP50038 och NP100038.

Tips för att göra din förpackning ännu mer återvinningsbar:

• Färg: Minska användningen av svart och mörk plast, våga vara färgfri!
• Etiketter: Lätt att avlägsna, liten storlek, samma material som förpackning
• Tryck: Minimera tryck och färg
• Antal material: Välj monomaterial om det går
• Enkel tömmbarhet och liten avfallsvolym

Källa: Rise

För ytterligare information om dessa produkter, eller andra inom samma område, är ni varmt välkomna att kontakta vår säljavdelning. Här kan vi även svara på prisfrågor, tillgänglighet mm.
TEL: 08-556 319 00 | MAIL: info@nordicpack.com

*PCR 25% - produkten innehåller 25% återvunnet material.

För att läsa mer om vad detta innebär och vilka fördelar som finns, se även fördjupad information på under Hålllbarhet och Återvunnet Material.

cross